Leedu mereväe ülem põhjendab lahkumist vastumeelsusega kaitseministri suhtes

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene.
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene. Foto: AP / Scanpix

Leedu mereväe ülem Oleg Marinic paljastas tänases ajalehes Lietuvos rytas avaldatud intervjuus oma peatse ametist lahkumise põhjuse: pikalt kestnud tüli kaitseminister Rasa Juknevicienega, vahendab uudistevõrk ELTA.

 

«Ma olen viidanud ainsale ja põhilisele põhjusele – kaitseminister Rasa Juknevicienele – ma lahkun laimukampaania pärast, mida ta on teinud minu kui sõduri vastu,» ütles Marinic ajalehele Lietuvos rytas. «Veebruari alguses rahuldati mu lahkumisavaldus, ma teenin oma viimaseid päevi.»

«Väiteid võib tõestada või ümber lükata vastavalt määrustikule. Kuid minu tegevusi on kontrollitud seadusi rikkudes,» kaebas Marinic. «Uurimine, mis võinuks hõlpsalt kesta mõned päevad, käis terve aasta. Mõned süüdistused osutusid valeks, mispeale ilmusid välja uued.»

«Minu selja taga valmistati mereväe juhi kohale ette teist ohvitseri. Mitte ainult mina, vaid ka minu inimesed teadsid seda ning see oli meile kõigile ebamugav,» rääkis Leedu mereväe lahkuv juht. «Rohkem kui aasta aega eksisteerinud pingetel olid tulemused. Ma veendusin, et minu töö oli äärmiselt mitte-teretulnud ning otsustasin ametist lahkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles