Noormees tappis Saksamaal õpetaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ludwigshafeni kutsekoolis toimunud rünnaku käigus tappis 23-aastane noormees kooli õpetaja.
Ludwigshafeni kutsekoolis toimunud rünnaku käigus tappis 23-aastane noormees kooli õpetaja. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa politsei evakueeris riigi edelaosas Ludwigshafeni linnas asuva kutsekooli pärast seda, kui õppehoones toimunud rünnaku käigus hukkus üks inimene.

«Üks inimene on surnud. Tegemist oli õpetajaga, kes oli tõsiselt vigastatud ja hiljem suri,» kommenteeris politsei esindaja Michael Lindner uudistekanalile N24 antud usutluses.

Politsei piiras ametikooli ümber ja pidas kinni veretöö arvatava süüdlase, 23-aastase noormehe, vahendas Spiegel

Päevalehe Welt veebilehe teatel sai intsidendis viga veel mitu õpetajat, kuid BBC teatel pole teada, kas rünnakus on ka teisi kannatanuid.

Seni pole teada ka, mis relvaga noormees õpetajaid ründas, kuid väidetavalt on tegemist noaga. 

Šokis õpilastele ja õpetajatele antakse sündmuskohal psühholoogilist abi. Pealtnägijate kinnitusel oli enamik kooli 3200 õpilasest koolist lahkunud, vahendas AFP. 

Möödunud aastal vapustas Saksamaad koolitulistamine, mille käigus tappis 17-aastane Tim Kretschmer 9-millimeetrise Beretta püstoliga üheksa kaasõpilast ja kolm õpetajat. Veel kolm inimest kaotas elu tagaajamise ning politsei ja nooruki vahelises tulevahetuses enne, kui Kretschmer lõpuks relva endale suunas ja iseendagi maha lasi.

See oli kõige hullem koolitulistamine Saksamaal alates 2002. aasta aprillist. Toona tappis 19-aastane koolist välja visatud Robert Steinhaeuser Ida-Saksamaal Erfurtis 16 inimest ja iseenda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles