Venemaa huvitub Soomega sõjalisest koostööst

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev (paremal) koos kaitseminister Anatoli Serdjukoviga külastamas polügooni Moskva lähistel.
Venemaa president Dmitri Medvedev (paremal) koos kaitseminister Anatoli Serdjukoviga külastamas polügooni Moskva lähistel. Foto: AFP / Scanpix

Soomet neil päevil külastav Vene kaitseminister Anatoli Serdjukov andis mõista oma riigi huvist teha naabermaaga suuremat sõjalist koostööd ning reedel lepiti kokku ka vastava riikidevahelise plaani koostamises lähiaastaiks.


Serdjukov rääkis pärast oma Soome kolleegi Jyri Häkämiehega kohtumist, et arutas viimasega muu hulgas Afganistani olukorda ja mõlema riigi sõjalis-tehnilisi kogemusi, kuid eelkõige sõjalist koostööd, vahendas

YLE Uutiset

.

Ministrid leppisid enda sõnul kokku, et juba suveks koostatakse kava, milles pannakse paika sõjaline koostöö järgmisel kahel-kolmel aastal.

Serdjukov käis juba paari aasta eest välja isegi ühiste sõjaväemanöövrite korraldamist Soome maa- ja mereväega terroritõrje alal, kuid praegu räägitakse väiksematest õppustest - näiteks merepääste valdkonnas. Esialgu ohakatakse lähemaid üksikasu alles kaaluma.

Soome kaitseminister mainis koostööd tsiviillaevanduse merejulgeoleku valdkonnas. Tema kinnitusel mingitest relvatehingutest või isegi nende vajadusest kohtumisel ei kõneldud.

Vene kaitseministrilt küsiti pressikonverentsil ka Läänemerre rajatava gaasijuhtme kohta. Serdjukov rõhutas, et see on puhtalt majanduslik projekt, mille turvalisuse eest vastutab Gazprom partneritega, ning Vene relvajõududel selle tarbeks erimeetmeid polevat.

«Me ei näe samas ka mingeid tõsiseid ähvardusi gaasijuhtmele,» märkis ta. Märksa enam kõlapinda sai rahvusvaheliselt aga ajakirjanike vastavale pärimisele antud Serdjukovi vastus, et uute ohtude ilmnemisel võib Venemaa paigutada ikkagi Iskander raketid Kaliningradi alale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles