Dubai politsei jahib Mossadi agente

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai politsei kahtlustab Hamasi komandöri mõrvas turistideks maskeerunud Mossadi agente.
Dubai politsei kahtlustab Hamasi komandöri mõrvas turistideks maskeerunud Mossadi agente. Foto: AFP / Scanpix

Iisraeli luureteenistuse Mossadi vastu on araabiakeelse meedia andmeil uusi tõendeid, mis näitavad, et just selle agendid tapsid jaanuaris Dubais viibinud äärmusliikumise Hamasi komandöri.



Dubai politsei teatas juba varem, et üksteist kahtlusalust kasutasid valepasse, mis olid kirjutatud asjasse mitte seotud mitme Euroopa riigi kodanike nimedele, vahendas Reuters.

Nüüd lisati sellele teabele info, et ka kahtlusalustele teistest riikidest ostetud reisipiletite eest maksmisel kasutatud krediitkaardid on samadele nimedele välja antud. Samuti reetvat neid telefonikõned.

Araabiakeelse ajalehe Al Bayan laupäevases artiklis täpsemaid andmeid ei paljastatud, kuid allikana tsiteeriti Dubai politseiülema Dahi Khalfan Tamimi juttu. Dubai politsei on avaldanud kahtlusaluste fotod ning neid otsitakse ka rahvusvahelise politseiorganisatsiooni Interpoli kaudu taga.

Gaza tsooni kontrollivale islamistlikule Hamasile relvade hankimises kahtlustatav palestiinlane Mahmoud al-Mabhouh leiti surnult oma toast Dubai luksushotellis päev pärast emiraati saabumist, 20. jaanuaril.

Dubai politseiülem ütles neljapäeval otsesõnu, et tema uskumise kohaselt on atentaadi taga Iisraeli agendid. Ta kutsus üles arreteerima Mossadi juhti, kui selle organisatsiooni vastutus tõestamist leiab.

Suurbritannia valitsus pakkus samal ajal uusi passe kuuele Briti kodanikule, kelle identiteeti olid kahtlusalused kasutanud, et kaitsta neid eksikombel vahistamise eest. Kõik nad elavad Iisraeli aladel. Teised kahtlusaluste valepassid olid kirjutatud Iiri, Prantsuse ja Saksa kodanike nimedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles