Chávez ja Hispaania kuningas matsid sõjakirve

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venezuela president Hugo Chávez kohtus täna oma Euroopa turnee käigus Hispaania kuningaga, kellega tal eelmisel kohtumisel oli lahvatanud äge tüli.


Juan Carlos I kaotas möödunud aastal Tšiilis toimunud Hispaania, Portugali ja Ladina-Ameerika hispaaniakeelsete riigijuhtide tippkohtumisel enesevalitsuse ja käskis Chávezel avalikult vait jääda, kuna viimane oli endist Hispaania peaministrit Jose Maria Aznari nimetanud fašistiks ja rassistiks.

Seekord kohtusid riigipead Mallorca saarel asuvas kuninga suvelossis sõbralikumas õhkkonnas. Chávez tervitas Hispaania kroonitud pead sooja käepigistusega ja pakkus kuningale välja, et nad võiksid minna randa, vahendas AFP.

Kumbki riigipea ei andnud avalikkusele pärast kohtumist intervjuud, kuid Chávez kinnitas, et ta ei kanna kuninga peale vimma.

Juan Carlos I skandaalne ütlus Chávezele levis hispaaniakeelsetes maades kulutulena ja sellest tehti ka populaarne mobiilihelin.

BBC Newsi videoklippi Cháveze ja Juan Carlose kohtumisest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles