Lufthansat ähvardab suurstreik

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurti rahvusvaheline lennujaam.
Frankfurti rahvusvaheline lennujaam. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa valmistub oma lennundusajaloo rängimaks streigiks, mis sunnib maa peale jätma tuhandeid reise, kui Lufthansa ei suuda viimasel hetkel oma pilootidega kokkuleppele jõuda.


Nelja päeva pikkuseks planeeritud streik võib alata homme. Mõlemad pooled kinnitasid veel viimase hetke kõneluste toimumist, edastas AFP uudisteagentuur. Senised kõnelused on aga jäänud ummikusse.

Lufthansa piloodid pole rahul ei oma palga ega tagatistega, kuid pardateenindajate ja maapealsete töötajate ametiühinguid pole lenduritele seekord erilist tuge pakkunud, sest nende palgad on veel märksa väiksemad.

Lisaks peaksid lennujaamade töötajad streigi korral hakkama tegelema ärritatud reisijate massidega.

Lufthansa kogenuimate kaptenite aastapalgad jäävad 110 000 ja 250 000 euro vahele. Kokku on ettevõtte teenistuses 4500 pilooti, vahendas Helsingin Sanomat.

Reutersi andmetel on rahulolematus kasvamas ka rivaalitseva British Airwaysi töötajate seas, kes püüavad tööle püsima jääda maailma majanduskriisist tingitud langusest hoolimata.

BA pardatöötajat plaanisid streiki juba jõulude ajaks, kuid siis keelas kohus selle ära. Samuti kaotas ametiühing sel reedel kohtus hagiga, mis oli esitatud lennukompanii kärpeplaanide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles