Janukovitš nimetas kolm võimalikku peaministrikandidaati

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tigipko
Sergei Tigipko Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina järgmine president Viktor Janukovitš rääkis kohalikule telekanalile antud intervjuus, et tal on peaministri ametikohale kolm kandidaati.


Valitsusjuhi kandidaatideks on Sergei Tigipko, Arseni Jatsenjuk ja Nikolai Azarov, vahendas Interfax. Janukovitš selgitas, et konkreetne isik selgub lõplikult koalitsiooni moodustamise käigus ülemraadas.

Partei Tugev Ukraina liider Tigipko, kes presidendivalimiste esimeses voorus sai kolmanda koha, on juba varem teatanud, et pakkumise saamisel on ta nõus asuma valitsuse etteotsa.

Jatsenjuk on ülemraada eksspiiker, endine välisminister ja erakonna Muutuste Rinne liider. Presidendivalimiste esimeses voorus sai ta neljanda koha.

Nikolai Azarov on erakonna Regioonide Partei aseesimees. Aastatel 2002-2004 oli ta erakonnakaaslase Janukovitši valitsuses rahandusministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles