Vene võimud pole leidnud inimõiguslase tapjat

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenias tegutsenud inimõiguslase Natalja Estemirova mälestuseks peetud rahvakogunemine. Venemaa Kaukaasia regioonis on inimõiguslastel ja aktivistidel eriti keeruline tegutseda.
Tšetšeenias tegutsenud inimõiguslase Natalja Estemirova mälestuseks peetud rahvakogunemine. Venemaa Kaukaasia regioonis on inimõiguslastel ja aktivistidel eriti keeruline tegutseda. Foto: AFP / Scanpix

Tšetšeenias eelmisel suvel mõrvatud inimõiguslase Natalja Estemirova tapja on meedia andmetel uurijatele teada, kuid teda kinni püüda ei õnnestunud.


Interfax teatas täna oma anonüümseks jäänud allikale jõustruktuurides viidates, et mõrv on lahendatud, vahendas Lenta.ru.

«Uurimisele on teada selle kuriteo toimepanija,» kinnitas agentuuri kaastööline, kes nimesid ei maininud. Samuti tunnistas ta, et kahtlusalust seni tabada pole suudetud. Ka mõrva tellijat pole kindlaks tehtud.

Vene inimõiguste keskuse Memorial töötaja Natalja Estemirova tapeti mullu juulis Groznõis ning tema kuulihaavadega surnukeha leiti hiljem naabruses asuva Inguššia alalt.

Memoriali nõukogu esimees Oleg Orlov süüdistas mõrvas Moskvast paika pandud Tšetšeenia presidenti Ramzan Kadõrovit ennast, kes aga kaebas selle peale inimõiguslase laimu pärast kohtusse.

Kadõrov ise süüdistas hiljuti mõrvas hoopis eksiilis elavat vastuolulist Vene suurärimeest Boriss Berezovskit.

Memorial peatas pärast naistöötaja tapmist oma tegevuse Tšetšeenia aladel, kuid teatas detsembris, et naaseb sellesse vabariiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles