Türgi sõjalennukid pommitasid Iraagis taas kurdi sisse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi põgenikud pagulaslaagris Qandili mägedes, mis kõrguvad Põhja-Iraagis.
Kurdi põgenikud pagulaslaagris Qandili mägedes, mis kõrguvad Põhja-Iraagis. Foto: AP / Scanpix

Türgi relvajõudude internetilehel teatati täna, et riigi hävitajad korraldasid järjekordse operatsiooni Põhja-Iraagis, kus purustati tosin erinevat kurdi mässuliste tugipunkti.

 

Keskööl alanud õhulöökide seeria oli suunatud Qandili mägisesse regiooni ning armee kinnitusel naasid kõik lennukid hiljem turvaliselt baasi, vahendas Reuters. Praegu selgitatakse välja ohvrite arvu sisside leeris.

Kudistani Tööpartei (PKK) kasutab naaberriigi põhjaosa mägesid baasina rünnakute korraldamiseks Türgi aladel. Ankara süüdistab rühmitust kümnete tuhandete inimeste tapmises viimase veerandsajandi jooksul. PKK kuulub ka ELi ja USA terrorigruppide musta nimekirja.

Türgi armee lubab rünnakuid separatistide pihta jätkata ka edaspidi. Eelmine õhulöök anti kurdidele alles kolmapäeval, kui kolmveerand tunni jooksul likvideeriti kuraditosin sihtmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles