Bangladeshi vabrikus jäi tulle 21 töölist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi ametnikud uurimas Gazipuri linnas põlenud riidevabriku sisemust.
Bangladeshi ametnikud uurimas Gazipuri linnas põlenud riidevabriku sisemust. Foto: AFP / Scanpix

Bangladeshis põhjustas ilmselt elektrilühis suure tulekahju tekstiilivabrikus, kus hukkus reedel paarkümmend töölist.



Dhakast põhja pool asuva Gazipuri tööstuslinna ühes seitsmekorruselises riidevabrikus vallandusid leegid teisel korrusel. Enamik ohvreid sai vingumürgituse, kui nad tule eest kõrgemale põgenesid, vahendas AFP.

14 naist ja seitse meest hukkusid, veel 40 inimest sai vigastada. Kolm neist on tõsiste põletushaavade ja hingamisprobleemidega kriitilises seisundis haiglas.

Katastroof oleks aga võinud olla märksa traagilisem, kui vabrik oleks ka tulekahju hetkel ametlikult lahti olnud. Kõik tulekahju kätte jäänud inimesed olid seal tegemas ületunde, samas kui sajad ülejäänud töölised läksid juba koju.

Bangladeshi tööstusettevõtetes on elektrilühiste tõttu puhkevad tulekahjud tavalised ning igal aastal hukkub hulgaliselt madala palga eest rasketes tingimustes rügavaid töölisi. Samas on tuhanded tekstiilivabrikud riigi peamiseks ekspordiallikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles