Iiri justiitsminister: terrorioht Põhja-Iirimaal on jätkuvalt kõrge

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik Põhja-Iirimaal.
Politseinik Põhja-Iirimaal. Foto: AP/Scanpix

Vabariigiga liituda soovate terroristide rünnaku oht Suurbritanniale kuuluval Põhja-Iirimaal on täpselt sama kõrge kui ükskõik millisel ajal viimase 30 aasta jooksul, ütles Iirimaa justiitsminister Dermot Ahern täna intervjuus oma kodumaa rahvusringhäälingule.

 

Viimase 12 kuu jooksul on sagenenud rahuprotsessile vastu seisvate eraldumismeelsete rühmituste rünnakud: autopommid ning Briti sõdurite ja politseinike tulistamine.

Aherni sõnul pole võimude käes oleva info kohaselt tingimata kasvanud toetus neile rühmitustele, küll aga teevad liikumised nagu RIRA (Tõeline Iiri Vabariiklik Armee) ja Jätkuv IRA omavahel rohkem koostööd.

«Näib, nagu oleks seal (rühmituste vahel – toim) mingisugune vastastikune viljastamine. Sellel võib olla rohkem pistmist tutvuste ja peresidemete kui ideoloogiaga,» märkis Ahern. «Sellegipoolest on see murettekitav trend, sest nende võimekus on selgelt kasvuteel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles