Moskva kahte skinheadi kahtlustatakse 12 mõrvas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsaauto.
Miilitsaauto. Foto: SCANPIX

Moskva prokuratuuri uurijad esitasid uusi materjale David Bašelutskovi ja Stanislav Luhmõrini kuritegudest, keda süüdistatakse 12 mõrvas etnilise kuuluvuse pinnal.


Eile esitati Bašelutskovile ja Luhmõrinile süüdistused kuritegude eest paragrahvide järgi, mis puudutavad mõrva, terrorismi, huligaanitsemist, relvade illegaalset hoidmist ja rahvusliku-, rassi- või religioosse viha õhutamist, vahendas Interfax.



Prokuratuuri allikas rääkis uudisteagentuurile, et uurijatel õnnestus tõestada, et vahistatud on seotud plahvatuse korraldamisega raudteel Moskvas Vostotšnõi Birjulevis 6. oktoobril 2008, 4. novembril 2008 raudteelõigul Birjulevo-Bulatnikovo, Püha Nikolai Imetegija kirikus 30. novembril 2008 ja McDonald'si restoranis Kuzminkas 16. jaanuaris 2009.

Allika sõnul on märkimisväärne, et Bašelutskov on isa poolt grusiinlane, kuid see ei takistanud tal osalemast eelpoolmainitud kuritegudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles