Briti isa püüdis vägistatud tütart piinadest päästa teda tappes

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PA Wire/Scanpix

Oma 17-aastase tütre tapnud britt Gary Fisher põhjendas tegu sooviga lõpetada vägistamise ohvriks langenud lapse kannatused, kirjutab tänane ajaleht The Irish Examiner.

48-aastane Fisher pussitas tütre Chanelle Sasha Jonesi surnuks mullu 2. augustil oma Ford Fiestas. Seejärel sõitis ta verine surnukeha istmel ringi rohkem kui seitse tundi enne, kui politsei ta kinni pidas, sest tema auto põrkas kokku kaubikuga.

Prokurör Christopher Clee sõnul ütles Fisher pärast mõrva mitmele inimesele, mida ta tegi. Näiteks liiklusõnnetuse järel haiglasse sattudes rääkis ta sealsele õele, et pussitas tütart, sest too oli kohutavates piinades.

Pärast haiglast lahkumist vestlesid Fisheriga psühhiaater ja sotsiaaltöötaja. «Ta kirjeldas neile värvikalt oma tütre tapmist,» märkis Clee kohtule. «Ta ütles, et tema tütar oli talle korduvalt öelnud, et soovib surra.» Fisher tunnistas ka, et kavandas tapmist kaks ja pool kuud.

Kui kohtunik uuris süüaluselt tema edasiste plaanide kohta, vastas too: «Veeta oma ülejäänud elu vanglas.»

Fisher lahkus abikaasa Jane Jonesi ja kolme lapse juurest rohkem kui kümne aasta eest, kuid käis Walesis elanud perekonda vaatamas. Mõrv juhtus perevisiidi ajal.

Kohtuprotsess peaks kestma veel vähemalt kaks nädalat.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles