Kruiisilaeva tabasid Vahemeres hiigellained

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Louis Majesty eile hilisõhtul Barcelona sadamas.
Kruiisilaev Louis Majesty eile hilisõhtul Barcelona sadamas. Foto: Reuters / Scanpix

Eile õhtul tabasid Hispaania kirderanniku lähistel Malta lipu all seilavat Küprose kruiisilaeva hiigellained, mis nõudsid kahe reisija elu.


1350 reisijaga ja 580 meeskonnaliikmega Soomes Wärtsila laevatehases ehitatud laev oli teel 12-päevasele kruiisireisile, kui seda tabasid Hispaania rannikulinna Palagrugelli lähistel üheksa meetri kõrgused hiigellained, vahendas AFP.

«Louis Cruises teatab kahetsusega, et Malta lipu all seilavat kruiisilaeva Louis Majesty tabasid teel Barcelonast Genovasse tavatult suured lained,» teatas laeva omanikeringi kuuluv Küprose ettevõte Louis Cruise oma ametlikus avalduses.

Ettevõtte teatel purustasid hiigellained laeva viienda teki aknad, mille killud tekitasid saatuslikke vigastusi Saksa ja Itaalia reisijale. Viga sai veel 14 reisijat.

«Louis Cruises väljendab oma siirast kaastunnet kahe ohvri peredele ja tagab viga saanud reisijatele igakülgse abi ning tunneb intsidendi tõttu sügavat kurbust,» kinnitas ettevõte, mille kinnitusel pöördus laev pärast intsidenti tagasi Barcelona sadamasse.

Hispaania meedia teatel on üks viga saanud 62-aastane reisija kriitilises seisundis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles