Amsterdami politsei pidas reisilennukis kinni rootslasest libapiloodi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schipholi lennujaam Amsterdamis Hollandis.
Schipholi lennujaam Amsterdamis Hollandis. Foto: AP / Scanpix

Hollandi ametivõimud pidasid Amsterdamis Schipholi lennuväljal kinni rootslastest libapiloodi, kes ajalehe Expressen andmetel on 13 aastat juhtinud reisilennukeid ilma vastavat ametitunnistust omamata.


41-aastane mees peeti kinni Türgi pealinna Ankarasse suunduma hakanud Boeing 737 piloodikabiinist, vahendas Ilta-Sanomat. Lennukipiloodi juhiloata rootslane oli tüürimeheks lennukis, milles tema kinnipidamise hetkel viibis 101 reisijat.

Hollandi ametivõimud said vihje libapiloodist Rootsi kolleegidelt.

«Oleme teadnud sellest sellist juba aastaid ja oleme tema eest ka teisi hoiatanud, kuid ta on suutnud ennast varjata,» rääkis Rootsi lennuameti pressiosakonna juht Anders Lundblad.

Libapiloot tunnistas Hollandi politseile üles, et on 13 aasta jooksul lennanud erinevate firmade reisilennukitega võltsitud dokumente omades.

Hollandi meedia väitel tundis mees pärast tabamist kergendust. Rootslane oskab juhtida suuri Boeing-tüüpi reisilennukeid, kuid tal pole õigust piloodina töötamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles