NATO Rasmussen: Soome jaoks on uks lahti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen (vasakult paremale), Soome välisminister Alexander Stubb ja ekspresident Martti Ahtisaari täna Helsingis.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen (vasakult paremale), Soome välisminister Alexander Stubb ja ekspresident Martti Ahtisaari täna Helsingis. Foto: AFP / Scanpix

NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni kinnitusel on alliansi uks Soomele lahti, kui riik peaks soovima tihendada koostööd NATOga liikme tasemel.


Samas rõhutas Rasmussen, et tegemist on siiski Soome oma valikuga, vahendas Iltalehti.

«Ma ei kavatse sekkuda Soome sisepoliitikasse. Nagu välisminister Alexander Stubb mulle hommikul ütles, siis tähtsaim on pidada sel teemal avatud ja vahetut keskustelu. See on ka minu seisukoht,» rääkis Helsingis viibiv Rasmussen.

Alliansi liidri sõnul vaatab NATO praegu üle oma suhteid Soome ja ka teiste partnerriikidega. Organisatsioon uurib, kuidas võiks neid suhteid veelgi tihedamaks muuta.

Konkreetseid ettepanekuid läbikäimise tõhustamisest võiks oodata kevade poole, kui Rasmussen peab nõu ka partnerriikidega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles