Hvostovi pihtimused elust Sillamäel pälvisid publiku tähelepanu

Peeter Langovits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalalõpul toimus Turus juba 22. korda Rahvusvaheline Raamatumess, mida korraldatakse Turu Messi- ja Kongressikeskuses koos Toidu- ja veinimessi, Teadusemessi ja Heliplaadimessiga. Seekordse raamatumessi teemaks on USA ja Somero.

Raamatumessi programmijuhi Jenni Haukio sõnul on see põnev kooslus traditsioonilisest ja modernsest, klassikutest ning uutest talentidest nii kodu- kui välismaalt.

Eesti oli esindatud mitme autori ja kirjastajaga. Andrei Hvostovi «Sillamäe passioon» ilmus nüüd ka soome keeles ning Hvostovi pihtimused raamatu saamisloost ja elust kodulinnas Sillamäel pälvisid publiku tähelepanu.

Tihe messikava pakkus võimaluse kuulata ka autorite esituses luuletusi eesti ja soome luule kogumikust «8 + 8», mille oli kokku seadnud Hannu Oittinen. Kohal olid Doris Kareva, Kätlin Kaldmaa, Kalju Kruusa ja Jürgen Rooste.

Oma raamatu «Minu Eesti» esimesest ja teisest osas rääkis kirjanik ja kirjastaja Justin Petrone. Eesti kirjanduse uuemate tõlgetega sai tutvuda Tuglas- Seura (Tuglase Selts) ja SVYLi ( Soome-Eesti Ühenduste Liit) boksides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles