Advokaat: Greenpeace´i aktiviste hoitakse nagu kanu viletsas kanafarmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apatitõ eeluurimisvangla, kus hoitakse osa Greenpeace´i aktiviste.
Apatitõ eeluurimisvangla, kus hoitakse osa Greenpeace´i aktiviste. Foto: SCANPIX

Vene võimude poolt vahistatud ja piraatluses süüdistatavaid keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace aktiviste hoitakse ebainimlikes tingimustes ja toimetatakse ühest Vene vanglast teise nagu «kanu viletsas kanafarmis», ütles Greenpeace´i advokaat Sergei Golubok täna.

Vene võimud esitasid eelmisel nädalal Greenpeace´i jäälõhkuja Arctic Sunrise pardal viibinud 30 aktivistile ja meeskonnaliikmele süüdistuse piraatluses, mis vallandas kogu maailmas protestiaktsioonid. 18 riigist pärit aktivistid viibivad eeluurimisvangistuses Murmanskis ja Apatitõs.

Golubok ütles tänasel pressikonverentsil, et paljud kinnipeetud ei saa joogivett või nälgivad, kuna ei suuda vanglatoitu süüa. «Nende kinnipidamistingimusi saab nimetada vaid ebainimlikeks,» kinnitas advokaat, kelle sõnul Apatitõs kinni peetavaid aktiviste toimetatakse Murmanskisse ülekuulamistele jääkülmades vanglaautodes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles