Pentagoni juures tapeti tulistaja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentagoni politseinik pärast tulistamist Washingtonis asuva kaitseministeeriumi kompleksi juures.
Pentagoni politseinik pärast tulistamist Washingtonis asuva kaitseministeeriumi kompleksi juures. Foto: AP / Scanpix

USA kaitseministeeriumi kompleksi juures lasti neljapäeval maha mees, kes oli tõmmanud taskust relva ning haavanud juba kaht politseinikku.


Tulistamine vallandus õhtuse rahvarohke tipptunni ajal Pentagoni metroojaama ees, mis sundis kehtestama lühiajalise eriolukorra kõrvalasuvas kaitsekompleksis, edastas AFP uudisteagentuur.

Pentagoni turvateenistuse juht Richard Keevill rääkis, et tulistaja näis rahulik, kui ta kompleksi sissepääsu poole suundus, kuid haaras valvurite küsimuste peale relva ja hakkas laskma, lausumata sõnagi.

Politseinikud vastasid tulele ning ründaja sai eluohtlikult haavata. Hilisemate teadete kohaselt ta suri. Kahe haavata saanud politseiniku vigastused on pigem kriimustused ega ole eluohtlikud.

BBC Newsi andmetel oli tulistajaks 36-aastane Patrick Bedell - tema motiiv pole võimudele veel teada, kuid meedias levivad kahtlused, et mees oli sõjaväevastane ning kahtles ka ametlikus 9/11 terrorirünnakute versioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles