Tšiili loeb leinates ohvreid kokku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiilit tabanud maavärinast ja sellele järgnenud tsunamist laastatud Constitutioni linnakese rannapiirkond.
Tšiilit tabanud maavärinast ja sellele järgnenud tsunamist laastatud Constitutioni linnakese rannapiirkond. Foto: Reuters / Scanpix

Tšiili võimud kuulutasid riiki eelmisel nädalavahetusel tabanud looduskatastroofi tõttu välja kolmepäevase leinaperioodi, samas kui päästjad jätkavad veel hukkunute otsimist rusude alt ja tulvavete sügavusest.


Lein algab ametlikult pühapäeval, vahendas AFP.

Tšiili eelmise nädala maavärina ohvrite arv pole endiselt teada. Seni on võimud teatanud vähemalt 802 inimese hukkumisest maavärinas ja sellele järgnenud hiidlaine tagajärjel, kuid president Michelle Bachelet sõnul tuleks neist paarisadat nimetada veel pigem teadmata kadunuks.

Reutersi andmetel on võimud praeguseks identifitseerinud vaid 278 ohvri isiku, samas on teadmata hulk surnukehasid veel tuvastamata.

Tšiili elanike närvid on aga endiselt pingul, sest pidevad järeltõuked ja uued maavärinad, millest viimane raputas riiki möödunud ööl, tekitavad uut paanikat. Neljapäeva õhtul registreeritud maavärin oli 6,3 magnituudi tugevune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles