Holland vabandas Venemaa ees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi lipp
Hollandi lipp Foto: SCANPIX

Hollandi välisministeerium vabandas täna Venemaa ees Haagis töötava Vene diplomaadi Dmitri Borodini kinnipidamise pärast.

Diplomaat, keda kaitseb Viini konventsioon, peeti kinni esmaspäeval. Venemaa väitel tungisid tema korterisse relvastatud isikud, kes kasutasid vägivalda nii Borodini kui tema pereliikmete vastu, viisid diplomaadi politseijaoskonda ja lasksid selgitusteta järgmise päeva hommikul vabaks.

«Diplomaadi kinnipidamisega rikuti Viini konventsiooni,» tunnistas välisministeeriumi esindaja uudisteagentuuri AFP vahendusel, täpsustamata, mille vastu konkreetselt eksiti ning kas väited vägivallakasutamisest vastavad tõele. «Seetõttu palub Holland Vene Föderatsioonilt vabandust,» lisas esindaja.

Juhtum on kahe riigi vahel põhjustanud diplomaatilise tüli. Eile võttis teemal sõna ka Vene president Vladimir Putin, kes nõudis Hollandilt vabandamist. Ka kutsus Vene välisministeerium Hollandi saadiku Moskvas juhtunu kohta aru andma.

Kahe riigi suhted teravnesid pärast seda, kui möödunud kuu keskel pidasid Vene võimud kinni hulga Greenpeace´i aktiviste, kes üritasid Prirazlomnaja naftaplatvormile ronida. Vahistatutele, kelle seas on ka Hollandi kodanikke, on esitatud süüdistus piraatluses.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles