Rootsis saadi kätte pereinimesest seksuaalsadist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi prokurörid esitasid 49-aastasele mehele süüdistuse vägistamises ja prostitutsiooni vahendamises. Süüdistajate sõnul käitus mees seksuaalse sadistina, kaasates oma tegudesse piitsasid, uriini ja grupivägistamised.

«Ta paistis elavat ka normaalset elu – ta oli abielus, käis tööl,» kirjeldas prokurör Silvia Ingolsfdottir praegu kuues vägistamises süüdistatavat meest. Ohvrite hulka kuulub ka 17-aastne tüdruk, keda kohtualune korduvalt ründas. «Peale selle paistab ta olevat seksuaalses mõttes sadist, arvestades, et teda erutavad domineerimist ja vägivalda sisaldavad aktid,» lisas Ingolfsdottir uudisteagentuurile TT.

Politsei vahistas mehe, kui too oli tööle teel. Mehel kaasas olnud kotist leidsid võimud hulga seksimänguasju, nööpnõelu, silmakatte, nööre ja näomaski. Praeguseks on talle esitatud süüdistused kuues vägistamises ja prostitutsiooni vahendamises.

49-aastane kahtlusalune vägistas 2002. aastal toona 17-aastast tüdrukut väidetavalt kolm korda. Mees väitis end olevat moefotograafi ning meelitas neiu rünnakupaika, kus sundis teda endaga vahekorda astuma. Ühe rünnaku ajal olevat tal kaasas olnud veel kaks maskidega meest, kes olevat samuti ohvrit vägistanud. Peamine kahtlusalune sidus neiu kinni, pani talle ette silmasideme ja piitsutas teda grupivägistamise ajal.

Teiste ohvritega kohtumisel oli süüdistatul kokku kuni 25 meest temaga kaasas. Mees sõnas ohvritele, et naised peavad temaga vahekorda astuma, et ta saaks välja selgitada nende sobivuse prostitutsiooniks.

Uurijate sõnul kastutas mees oma tegevuse ajal üle 40 eri nime, lisaks leidsid võimud tema valdusest ligi kümme erinevat mobiiltelefoni. Peamiseks motiiviks oli tal naiste kehadele ligipääsemine.

Kokku on mehe suhtes esitatud 13 kaebust. Mitmed tema ohvrid olid kümne aasta eest ühendust võtnud ka Stockholmi politseiga, kuid toona ei võtnud võimud nende vägistamis- ja prostitutsioonile sundimise kaebusi tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles