Janukovõtš alustas Moskvas visiiti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovitš möödumas endast peajagu lühema Vene ametivenna Dmitri Medvedevi saatel auvahtkonnast.
Ukraina president Viktor Janukovitš möödumas endast peajagu lühema Vene ametivenna Dmitri Medvedevi saatel auvahtkonnast. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina vastne president Viktor Janukovõtš sõitis täna oma esimesele visiidile Moskvasse eesmärgiga leevendada pingeid, mis kahe naabri vahel viimastel aastatel tekkinud.


Venemaale pole viimasel kahel aastal Ukraina riigipea jõudnud. Eelmisel nädalal ametisse astunud Janukovõtš lubas aga oma valimiskampaanias ja ka võidu järel asuda sellel suunal suhteid parandama, vahendas AFP.

«Ma näen oma ülesandena tagada, et suhted Venemaa ja Ukraina vahel võtaksid järsu pöörde õiges suunas,» kinnitas Janukovõtš ka täna telekaamerate ees ametivenna Dmitri Medvedeviga kohtudes.

Moskvas kohtub ta ka eelmise presidendi ja praeguse valitsusjuhi Vladimir Putiniga - peamiseks teemaks kohtumistel saab olema maagaas.

Janukovõtš hakkab tõenäoliselt kauplema eelmisel aastal sõlmitud lepingu muutmise üle. Kremli teatel on visiidi põhiprioriteediks siiski «poliitilise dialoogi intensiivistamine» ning riigipeade kohtumiselt oodatakse edasiviivat tõuget kogu Vene-Ukraina suhete komplektile.

Venemeelse poliitika ajajana pikalt nähtud Janukovõtš on lubanud siiski, et ta tahab häid suhteid ka lääneriikidega ning külastas juba nädala alguses Euroopa Liidu peakorterit Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles