Liibüa peaministri röövijad: Ali Zeidan on hea tervise juures

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll Tripoli Corinthia hotelli juures täna pärast Liibüa peaministri röövimist.
Turvakontroll Tripoli Corinthia hotelli juures täna pärast Liibüa peaministri röövimist. Foto: SCANPIX

Liibüa peaminister Ali Zeidani röövinud rühmituse kinnitusel on valitsusjuht hea tervise juures.

Vastutuse peaministri röövimises on võtnud endale Kuritegevusevastase Võitluse Brigaad. Selle pressiesindaja kinnitas uudisteagentuurile LANA, et Zeidani eest hoolitsetakse hästi.

Lisaks Kuritegevusevastase Võitluse Brigaadile teatas ka Liibüa Revolutsionääride Operatiivrakuke, et «vahistas» Zeidani ja tegi seda riikliku süüdistaja korraldusel.

Relvastatud mehed röövisid peaministri täna varahommikul Tripolis asuvast Corinthia hotellist, öeldi valitsusjuhi büroost. Zeidani viidi «teadmata põhjusel tundmatusse kohta».

Ka üks hotellitöötaja kinnitas, et enne koitu oli leidnud aset reid, milles osales «palju relvastatud mehi».

Viis päeva tagasi ärritasid USA eriüksuslased Liibüa valitsust Tripolis korraldatud erioperatsiooniga, mille käigus võeti kinni Al-Qaeda üks juhtliige Abu Anas al-Libi (õige nimega Nazih Abdul Hamed al-Raghie). Ta viidi minema sõjalaevaga.

Ühendriigid süüdistavad al-Libit osavõtus 1998. aastal toimunud rünnakutest USA suursaatkondadele Keenias ja Tansaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles