Soomes varises manees kokku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis Uddevallas varises talvel ratsutamiskooli katus sisse.
Rootsis Uddevallas varises talvel ratsutamiskooli katus sisse. Foto: Scanpix Sweden

Soome edelaosas asuvas Lieto kunnas varises sel nädalal teadmata põhjusel kokku pea paari tuhande ruutmeetri suuruse pindalaga ratsutamishall.

Kotimäe ratsaklubi manees lagunes öösel vastu neljapäeva, kui seal inimesi ei olnud, tänu millele ka keegi viga ei saanud, kirjutas Turun Sanomat.

Halli omaniku sõnul pole juhtunu põhjus teada. Lume süüks kõike kohe ajada ei taheta, sest halli pealt oli seda just sel nädalal ära pühitud. Tormi pole piirkonnas viimastel päevadel olnud.

Maneesi vanim osa oli ehitatud 1990. aastate alguspoolel, uuem laiendus aga viimastel aastatel - sellele polnud ehitusjärelevalve isegi lõplikku kontrolli veel teinud. Kokku varisesid mõlemad nagu kaardimaja ning püsti ei jäänud suurt midagi.

Metallsõrestikule toetuvas suures hallis treenisid korraga kuni kümme ratsut, kes peavad nüüd jätkama lageda taeva all. Uue maneesi ehitamisele kulub hinnanguliselt 200 000 eurot. Sellel lumerohkel talvel on ratsutamishallidega Soomes mujalgi probleeme olnud ning mitmes kohas need ajutiselt suleti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles