Egiptuse presidendile tehti Saksamaal lõikus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse president Hosni Mubarak pressikonverentsil Saksamaal.
Egiptuse president Hosni Mubarak pressikonverentsil Saksamaal. Foto: AFP / Scanpix

Egiptuse riigimeedia teatel tehti president Hosni Mubarakile täna Saksamaa kliinikus edukas sapipõie operatsioon.


81-aastane riigipea viidi haiglasse uuringutele valude tõttu, mis tabasid teda ametliku välisvisiidi ajal, vahendas AFP.

Presidendil tuvastati põletikulised kolded sapipõies, mis vajas lõikust. Egiptuse riigipea kohuseid täidab kuni tema kodumaale naasmiseni ajutiselt peaminister Ahmad Nazif.

Mubarak viibib praegu veel Heidelbergi ülikoolihaigla intensiivraviosakonnas, kus ta suhtleb oma pere ja meedikutega. Saksamaale sõitis Mubarak sel nädalal liidukantsler Angela Merkeliga kõnelusi pidama.

1981. aastast võimuloleva presidendi tervis on Egiptuses tavaliselt tabuteema. 2004. aastal tehti talle samuti Saksamaal seljaoperatsioon, mille ajal juhtis riiki tollane peaminister. 2003. aastal kukkus grippi haigestunud president kokku parlamendikõne ajal.

Egiptuses toimuvad uued presidendivalimised järgmise aasta suvel. Mubarakil lõppeb siis kuues ametiaeg ning meedias spekuleeritakse juba tema poja Gamali võimuletuleku üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles