Afganistanis läksid sissid omavahel tülli

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani sõdalased Afganistani teadmata paigas.
Talibani sõdalased Afganistani teadmata paigas. Foto: Reuters / Scanpix

Kümned islamivõitlejad ja paarkümmend tsiviilelanikku sai politsei teatel surma Afganistani põhjaosas kahe sissirühma vahel puhkenud lahingus.



Talibani mässuliste ja nendega konkureeriva Hezb-i-Islami rühmituse võitlejate kokkupõrked toimusid laupäeva hommikul Baghlani provintsis, kus mõlemad liikumised aktiivselt tegutsevad, vahendas AFP.

Baghlani provintsi politseiülem Mohammad Kabir Andarabi ütles, et võitlus vallandus Jangal Baghi piirkonnas. Siseministeeriumist kinnitati kokkupõrgete toimumist, kuid ohvrite arvu ei osatud seal täpsustada.

Kohapealsetele luureandmetele viidanud Andarabi rääkis, et teadetes on mainitud kokku 40 Hezb-i-Islami ja 20 Talibani sissi langemist. Lisaks on saadud infot, et hukkus ka kuni 19 tsiviilelanikku. Politseiülema sõnul alustus neli Hezb-i-Islami komandöri pärast lahinguid valitsusele.

Pakistani juurtega Taliban on suurim valitsusvastane Afganistani mässuliste grupeering, kuid oma ülestõuse jätkavad nendega koos või eraldi ka mitmed teised väiksemad rühmitused.

Hezb-i-Islami ridadesse kuuluvad riigi endise peaministri ja kauaaegse mudžahideenide mässujuhi Gulbuddin Hekmatyari lojaalsed toetajad. Talibani järel on see Afganistanis suuruselt teine islamistlik mässurühmitus.

Hekmatyar on vastupidiselt taliibide juhtidele andnud mõista, et võib ka president Hamid Karzaiga läbi rääkida, kui võõrväed riigi pinnalt lahkuvad. Taliban ei taha aga kuulda midagi kõnelustest ei ameeriklaste ega praeguse Afganistani keskvõimuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles