Norra tanker langes piraatide kätte

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjalaevad jälitavad piraatide kaaperdatud laeva.
Sõjalaevad jälitavad piraatide kaaperdatud laeva. Foto: AFP / Scanpix

Madagaskari lähedal kaaperdati reedel Norra keemiatanker birmalastest meeskonnaga, mis usutavasti üritatakse viia Somaalia rannikule.


UBT Ocean langes piraatide kätte reedel, misjärel pole suudetud laevaga ühendust saada. Kaaperdajad raadio teel kutsungitele ei vasta, vahendas Helsingin Sanomat laevaoperaatori esindaja.

Euroopa Liidu piraatlusvastase missiooni NAVFOR alused otsivad piraate. Laeva asukoht on umbkaudu teada, selle pardal töötas 21 birmalast. Esialgu pole lunaraha veel nõutud.

Norra laevanduskompanii Broevigtank teatas, et kaaperdatud alus on ilmselt pöördunud põhja poole, et jõuda Somaalia rannikule, kus piraatidel on pelgupaigad. Laeva operaator on Singapuri firma.

Marshalli saarte lipu all sõitev keemiatanker oli teele asunud Fujairahi sadamast Araabia Ühendemiraatides ning suundus Tansaania pealinna Dar es Salaami lõunapoolsemat teed mööda, et vältida piraatide tegevuspiirkonda, vahendas AFP.

Adeni lahe piirkonnas teatati samal ajal mitmest õnnestunud operatsioonist piraatide vastu. Türgi sõjavägi teatas seitsme merel viibinud piraadi vangistamisest laupäeva hommikul.

Prantsusmaa omakorda kinnitas, et on kahes erinevas intsidendis reedel tabanud kokku 22 arvatavat piraati nende nn emalaeva ja nelja muu aluse pardalt.

Somaalia piraadid kaaperdasid eelmisel aastal 68 laeva ning teenisid lunarahana hinnanguliselt 60 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles