Times: Hiina jahib lääneriikide luuresaladusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

NATO ja Euroopa Liidu ametnikke kehutatakse aktiivsemalt oma luureandmeid kaitsma Hiina küberrünnakute märgatava sagenemise tõttu, kirjutas täna ajaleht The Times.


Arvatavasti Hiinast alguse saanud rünnakud on Ühendriikides tabanud juba valitsus- ja sõjaväeasutusi ning analüütikute sõnul pole lääneriikidel ja iseäranis Euroopa Liidul praegu olemas tõhusaid vastumeetmeid.

«Kõigile on teada antud, et hiinlased on küberrünnakute rindel muutunud väga aktiivseks ja me saame sisejulgeolekubüroost pidevalt hoiatusi,» ütles üks NATO diplomaat Timesile.

Allikate sõnul on rünnakute arv viimase aasta jooksul märkimisväärselt suurenenud ning Hiina mängib nendes üht suuremat rolli.

Hiina kübervõimekus NATO ja ELi süsteemidesse tungimisel on kaasa toonud piiranguid luureandmete töötlemises, kuna salajased raportid võivad sattuda löögi alla.

Uurimiskeskuse CSIS analüütik James Lewis ütles, et kui Briti ja USA küberkaitset peetakse praegu üheks maailma parimaks, pole EL selles vallas sugugi nii kompetentne.

«Euroopa institutsioonid on oma poorsuse tõttu sissetungiks hea sihtmärk. Nad pakuvad Hiinale huvi paljudes küsimustes, alates relvamüükidest ja tuumarelvade mittelevikust, lõpetades Tiibeti ja energiaga,» ütles Lewis.

Euroopa süsteemid on haavatavamad ka seetõttu, et USA ja EL ei jaga luureandmeid nii aktiivselt kui London ja Washington.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles