Uuralite lähistel metsas seisnud 200 tanki toimetati garnisoni hoiule

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene T-72 Iraani sõjaväe kasutuses.
Vene T-72 Iraani sõjaväe kasutuses. Foto: AFP / Scanpix

Vene sõjaväelased toimetasid Uurali lähistelt metsast minema üle kahesaja T-80 ja T-72 tanki, mis novembri algusest saadik seisid Jelanskaja rongijaama lähistel metsas.


Volga-Uurali sõjaväeringkonna pressiteenistuse ülem Dmitri Burdakov rääkis portaalile ura.ru, et sõjatehnika toimetati Kamõšlovski garnisoni hoiuplatsile.

Burdakovi jutu järgi oli tankide hoiukoht metsas pealesunnitud valik, kuna 40-kraadise pakase tõttu otsustas sõjaväe juhtkond oodata ära ilma soojenemise ja alles siis paigutada sõjatehnika ümber.

Samas lisas ta, et metsa ehitatud piirdeaeda lammutama ei hakata, kuna varsti on sinna plaanis paigutada taas sõjatehnikat. «Pooleli on plaanipärane sõjaväemasinate ümberpaigutamine likvideeritavatest sõjaväeosadest mujale, peamiselt viiakse üleliigset tehnikat ühest sõjaväeosast teise,» selgitas ta.

Vene meediasse ja sealt ka näiteks EuroNews 4 sattus uudis lume all seisvast sõjatehnikast veebruari lõpus. Jekaterinburgi elanik läks valveta ja lahtiste luukidega seisnud T-80 ja T-72 tankide juurde ja filmis neid.

Mehe sõnul jäi talle mulje, et tegemist on hüljatud sõjatehnikaga. Sõjaväe versiooni järgi oli see plaanipärane hoiupaik.

Pärast puhkenud skandaali ehitati sõjatehnikale ümber tara, mis kohalike elanike väitel lõikas läbi nende tee raudteejaama. Jelanskaja garnisoni prokuratuur korraldas juurdluse, kuid mingeid sõjaväelaste seadusrikkumisi ei leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles