Maailma uus esirikkur on mehhiklane Carlos Slim Helu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Slim Helu
Carlos Slim Helu Foto: Reuters / Scanpix

USA majandusväljaanne Forbes avaldas jälle maailma kõige rikkamate inimeste nimekirja.

Microsofti asutajana tuntud William (Bill) Gates III on nüüdseks oma 53 miljardi dollariga (609 miljardit krooni) langenud jõukurite edetabelis teisele kohale, kirjutab AFP.

Esikohale tõusis möödunud aasta nimekirja kolmas, Mehhiko telemogul Carlos Slim Helu, kelle varanduse suurus on 53,5 miljardit dollarit (615 miljardit krooni).

Maailma kolmandaks rikkaim inimene on USA investeerimisguru Warren Buffett. Temale kuulub 47 miljardit dollarit (540 miljardit krooni).

Neljanda ja viienda positsiooni haarasid India ärimees Mukesh Ambani ja britt Lakshmi Mittal. Nende varanduse suurus on vastavalt 29 miljardit dollarit (334 miljardit krooni) ja 28,7 miljardit dollarit (330 miljardit krooni).

Esikümnesse mahuvad veel ameeriklane Lawrence Ellison (28 miljardit dollarit), prantslane Bernard Arnault (27,5 miljardit dollarit), brasiillane Eike Batista (27 miljardit dollarit), hispaanlane Amancio Ortega (25 miljardit dollarit) ja sakslane Karl Albrecht (23,5 miljardit dollarit).

Rootsi kuulsa mööblitootja Ikea omaniku Ingvar Kampradi leiab selle aasta nimekirjas 11. kohalt. Tema varanduse suurus on 23 miljardit dollarit.

Forbesi nimekirja vaata siit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles