Vene opositsioon nõuab internetis Putini tagasiastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja Vladivostokis 31. jaanuaril protestis Medvedevi ja Putini vastu.
Meeleavaldaja Vladivostokis 31. jaanuaril protestis Medvedevi ja Putini vastu. Foto: Reuters / Scanpix

Vene opositsioonipoliitikud ja inimõiguslased alustasid täna internetis allkirjade kogumist, et nõuda peaminister Vladimir Putini tagasiastumist.


«Ükski oluline reform ei ole praegu Venemaal võimalik, kui tõeline võim riigis Putini käes on,» ütlevad aktivistid veebisaidil

putinavotstavku.ru

, vahendas AFP.

Üleskutsele on ühe päevaga alla kirjutanud üle 900 inimese, teiste seas nõukogudeaegse dissidendi Andrei Sahharovi lesk, inimõiguslane Jelena Bonner, endine male maailmameister Garri Kasparov ja endine asepeaminister Boriss Nemtsov.

Petitsioonis kritiseeritakse president Dmitri Medvedevi kava Venemaad moderniseerida kui vaateakna ilustamist ja nimetatakse võimul olevat režiimi autoritaarseks kleptokraatiaks.

Opositsioon kavandab Putini tagasiastumist nõuda ka 20. märtsil, kui Kaliningradis ja Vladivostokis suured meeleavaldused toimuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles