Kahte eestlast süüdistatakse ohtliku olukorra tekitamises Finnairi lennukis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi-Vantaa lennuvälja reisiterminal
Helsingi-Vantaa lennuvälja reisiterminal Foto: AFP / Scanpix

Finnairi reisilennukis tekkis novembris üliohtlik olukord, kui lennu ajal hakkas lekkima eestlastele kuulunud kohvris olnud bensiininõu.


Ajalehe Ilta-Sanomat andmetel oli lennuk teel Hongkongist Helsingisse. Lisaks mitmeliitrisele bensiininõule oli samas kohvris veel kümneid mobiiltelefonide akusid.

Väljaande väitel oleks bensiiniaur ja akud võinud põhjustada pagasiruumis plahvatuse. Reisilennukis viibis tookord 212 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.

Kohvri sisu paljastus läbivalgustamise käigus Helsingi-Vantaa lennuväljal enne edasilendu Tallinnasse. Politsei teatel kuulus kohvrid olnud kütteaine ühele Eesti keemiafirmale.

Vantaa ringkonnakohus esitas eile süüdistuse kahele Eesti mehele ohtliku olukorra põhjustamise ja ohtlike ainete vedamist puudutavate eeskirjade rikkumise pärast.
Kohus langetab otsuse kahe nädala pärast.

Süüdimõistmisel ootab neid kuni kahe aasta pikkune vangistus, vahendas Helsingin Sanomat.

Finnairi pressiosakonna juhataja Maria Mroue sõnul oli tegemist äärmiselt ohtliku olukorraga. «Pardal oli ohtlikke ja keelatud aineid, mida ei tohi sel moel transportida,» rääkis ta MTV3 uudistele.

Viga oli tehtud juba Hongkongi turvakontrollis, kus taoline kohver oleks pidanud tähelepanu äratama. Soome ametivõimud uurivad juhtunut koos Hongkongi kolleegidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles