Politsei vahistas Istanbuli plahvatustes kahtlustatavatena üheksa inimest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbulis toimunud pommiplahvatustes hukkus pühapäeval 17 inimest.
Istanbulis toimunud pommiplahvatustes hukkus pühapäeval 17 inimest. Foto: AFP / Scanpix

Türgi politsei vahistas üheksa inimest, keda kahtlustatakse pühapäeval Istanbulis toimunud pommiplahvatustega, mille tagajärjel hukkus 17 inimest.


Türgi politsei ei avaldanud juurdluse salastatusele viidates isikute nimesid, tausta ja motiive.

Güngöreni piirkonnas toimunud kahes plahvatustes sai vigastada üle 150 inimese, neist 40 on siiani haiglas. Arstide sõnul võib hukkunute arv veelgi tõusta, sest nelja inimese seisund on kriitiline, vahendas turkishdailynews.com.tr.

Hukkunute hulgas oli ka viis last ja seitsmendat kuud rase olnud naine.

Kudistani Tööpartei (PKK) on seotust plahvatustega eitanud, kuid enamik ajalehti ja poliitikuid peavad neid siiski toimunu eest vastutavaks. Nad viitavad PKK liidri Murat Karayilani kaks nädalat tagasi antud intervjuule BBCle, milles ta vihjas, et rühmitus võib alustada pommirünnakuid Türgi linnadele.

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan süüdistas kohalikke ajalehti selle eest, et nad avaldasid pommiplahvatustest veriseid fotosid. Tema sõnul on terroristide peamine eesmärk külvata rahva seas segadust ja hirmu, mistõttu piltide avaldamine oli vale otsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles