NATO peasekretär kritiseeris Venemaa sõjaväeõppuseid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväeõppused Zapad-2009.
Sõjaväeõppused Zapad-2009. Foto: AFP / Scanpix

Täna Poola pealinnas Varssavis rahvusvahelisel konverentsil osalenud NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni hinnangul saatsid Venemaa sõjaväeõppused naaberriikidele vale signaali.


«Venemaa saatis vale signaali, kui viis läbi sõjaväeõppused, mille käigus harjutati sissetungi väiksematesse NATO liikmesriikidesse,» lausus Rasmussen, viidates mullu septembris Poola piiri lähistel läbi viidud Venemaa ja Valgevene ühistele sõjaväeõppustele, vahendas AFP.

Vastuolusid tekitanud sõjalised õppused Zapad-2009 ja Ladoga-2009 viidi läbi Valgevene, Leedu ja Poolaga piirnevatel aladel ning Kaliningradi oblastis.

Moskva kinnitusel oli tegemist terrorismivastase võitlusega, seejuures osales Venemaa teatel Zapad-2009 õppustel ligikaudu 8000 sõdurit Valgevenest ja 5000 sõjaväelast Venemaalt ning Ladoga-2009 õppusel umbes 7000 sõjaväelast, kuid väidetavalt olid arvud veelgi suuremad.

Tegemist oli mastaapsema sõjaväeõppusega pärast NSV Liidu lagunemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles