Pakistanis röövitud briti poiss lasti vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahil Saeed.
Sahil Saeed. Foto: AFP / Scanpix

Viieaastane briti poiss, kes sel kuul Pakistanis puhkusel olles relva ähvardusel rööviti, on vabaks lastud, teatas täna Briti saatkond Islamabadis.


Sahil Saeed rööviti 4. märtsil oma vanaema kodust Jhelumi linnas, mis asub Islamabadist umbes 100 kilomeetrit lõunas, vahendas AFP.

«See on fantastiline uudis. See teeb lõpu traumale, mille Sahil ja tema pere on pidanud üle elama,» ütles Briti suursaadik Adam Thomson oma avalduses. Tema sõnul sai poisi vabastamine võimalikuks tänu Jhelumi politseile ning Briti ja Pakistani võimude heale koostööle.

Saatkond ei öelnud, millal, kus ja kuidas poiss vabastati, ega kinnitanud, kus ta praegu viibib.

Segased olid ka poisi kadumise asjaolud. Sugulaste sõnul viidi ta minema röövlite poolt, kes varastasid ühtlasi juveele ning raha ja nõudsid poisi eest 120 000 dollari suurust lunaraha. Samas väitis Pakistani siseminister Rehman Malik, et poisi röövis isik, kes on «tema perele väga lähedane».

Perekond tõrjus ägedalt süüdistusi, et nad olid kuidagi rööviga seotud.

Kuigi läänest pärit isikute röövimine on Pakistanis haruldane, juhtub seda kohalikega suhteliselt tihti. Sageli on need seotud peretülide, armuafääride, varavaidluste või pelgalt rahahimuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles