Vene ametnik käis kontrollimas Soome lastekaitsjate tööd

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjad.
Mänguasjad. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa laste õiguste volinik Pavel Astahhov kohtus eile Soomes Turu linna sotsiaaltöötajate ning vene-soome segaperega, kelle käest lastekaitsjad poja ära võtsid, teatab uudistevõrk YLE.

«Meil tuleb uus läbirääkimiste ring selle perekonna tuleviku üle,» ütles Astahhov.

Poiss, kes vanemate juurest ära võeti, põgenes ise laste varjupaigast ja läks tagasi koju. Tema vanemate väitel on poiss õnnelik. Soome sotsiaaltöötajad ei saa konfidentsiaalsusvande tõttu oma hinnangut olukorrale öelda.

Soome riigi ametnike sõnul pole juhtum iseenesest väga ebatavaline, erandlikuks teeb selle vaid asjaolu, et välisriigi ametnikud on sellesse sekkunud.

«Meie tööstiil on üsna erinev Venemaa omast,» märkis Soome laste ombudsman Maria-Kaisa Aula. «Me pole harjunud, et lastega seotud küsimusi levitatakse meedias. Selle juhtumi puhul on välja toodud vaid vanemate seisukoht.»

Soome sotsiaaltöötajad võtsid poisi vanematelt ära pärast seda, kui selgus, et nood annavad talle peksa. YLE nendib, et Venemaal on see tekitanud hämmastust, sest laste peksmist peetakse seal jätkuvalt enamasti normaalseks karistusliigiks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles