Gazast tulistatud rakett tappis põllutöölise

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina noorukid jooksmas Iisraeli sõdurite eest kokkupõrgete ajal Nahal Ozi piiriületuspunkti juures Gaza linnast ida pool.
Palestiina noorukid jooksmas Iisraeli sõdurite eest kokkupõrgete ajal Nahal Ozi piiriületuspunkti juures Gaza linnast ida pool. Foto: AP / Scanpix

Palestiina äärmuslased tulistasid täna Gaza sektorist Iisraeli alale raketi, mis tappis ühe tailasest põllutöölise.


Iisraeli politsei ja kiirabi teatel tabas rakett Netiv Ha'asara kibutsit, vahendas Reuters.

See oli esimene surmaga lõppenud rünnak piirkonnas pärast eelmise aasta jaanuaris lõppenud sõda.

Palestiina äärmuslased on puhanguti korraldanud raketirünnakuid juudialade pihta, kuid enamasti need inimohvreid ei põhjusta. Ka on nende arv rohkem kui aasta jooksul märgatavalt kahanenud.

Tänase rünnaku eest võttis vastutuse seni tundmatu Gaza rühmitus Ansar al-Sunna - see kuulub enda teate kohaselt äärmuslikku salafistide tiiba, mis konkureerib Hamasi islamistidega.

Iisrael vastab sellistele rünnakutele tavaliselt õhulöökidega äärmuslaste arvatavate varjupaikade ja relvavabrikute pihta.

Hamasi kontrolli all olevat suletud tsooni külastas samal ajal Euroopa Liidu kõrge esindaja välisasjade ja julgeolekupoliitika alal Catherine Ashton.

Moskvas kohtuvad homme rahvusvahelise Lähis-Ida rahuvahendajate kvarteti esindajad, et arutada võimalusi Iisraeli-Palestiina kõneluste taaselustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles