Läti armee valmistub üleujutusteks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdurid õppustel Adaži baasis.
Läti sõdurid õppustel Adaži baasis. Foto: Reuters / Scanpix

Kevadise suure sula lähenemisega seoses on Läti relvajõud seadnud valmisolekusse üksused, kes peaks üleujutuste puhul hullema ära hoidma.


Kaitseministeeriumi teatel on sõjavägi valmis loodusega võitlusse suunama üheksa õhkimismeeskonda, kelle ülesandeks saajs olema jää lõhkamine, kolm helikopterit õhuvaatluste tegemiseks ning ka 2500 sõdurit ja kodukaitsjat.

Täna arutas kaitseminister Janis Sarts siseministeeriumi ja kohalike omavalitsuste esindajatega detailsemalt seda, milliseid meetmeid saaks võimalike kevadiste üleujutuste korral rakendada, rõhuasetusega kohalike omavalitsuste ja kaitsejõudude koostööl.

Muu hulgas valmistab kohalikele ametnikele muret, kes kataks selliste operatsioonide kulud ja kuidas jää lõhkamist teostataks, kui see vajalikuks peaks osutuma. Kaitsejõudude ja siseministeeriumi esindajate kinnitusel on õhkijad professionaalid ning muret inimeste turvalisuse pärast pole vaja tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles