Iisraeli sõjalennukid pommitasid Gaza lennujaama

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlased viimas haavatut Najari haiglasse.
Palestiinlased viimas haavatut Najari haiglasse. Foto: AFP/SCANPIX

Iisraeli sõjalennukid pommitasid Palestiina äärmusliku islamirühmituse Hamas kontrollitavas Gaza sektoris asuvat lennujaama.


Palestiina võimude sõnul sai sektori lõunaosas, Rafah´ linna lähistel asuvale õhusõlmele antud rünnakutes viga vähemalt 11 inimest, vahendas BBC.

Ka eile öösel pommitasid Iisraeli sõjalennukid kitsal maaribal asuvaid sõjalisi sihtmärke. Iisrael asus vaatamata rahvusvahelisele kriitikale rünnakule pärast seda, kui teisipäeval sai Gaza sektorist juudiriigi pihta tulistatud raketi plahvatuses surma üks Tai päritolu põllutööline.

Reedel ründasid Iisraeli sõjalennukid metallitöökodasid ja Egiptust Gaza sektoriga ühendavaid tunneleid, mida Hamas kasutab juudiriigi väitel salakauba ja -relvade smugeldamiseks.

Tegemist on salatunnelitega, mis pommitati puruks möödunudaastase Gaza sõja käigus, kuid on taas üles ehitatud, sest vaatamata rahvusvahelisele survele pole Iisrael kontrolli piirialade üle lõdvendanud. Seejuures süüdistatakse Iisraeli rahvusvahelise humanitaarseaduse rikkumises.

Iisraeli armee esindaja kinnitusel on õhulöögid vastus juudririigi pihta tulistatud viie raketi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles