Lufthansa saavutas töötajatega kokkuleppe

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa esindaja Stefan Lauer (paremal) ja Verdi läbirääkija kõnelustel Erhard Ott surusid pärast kokkuleppe saavutamist kätt.
Lufthansa esindaja Stefan Lauer (paremal) ja Verdi läbirääkija kõnelustel Erhard Ott surusid pärast kokkuleppe saavutamist kätt. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaa suurima lennukompanii Lufthansa esindaja kinnitas, et firma saavutas töötajaid esindava Verdiga kokkuleppe, mis lõpetab viis päeva kestnud streigi.


Kokkuleppe kohaselt tõuseb 34 000 maapealse töötaja ja pardateenindajate palk tagasiulatuvalt 1. juulist 5,1 protsenti.

Deutsche Welle

andmetel tõuseb järgmise aasta juulis töötajate palk veel 2,3 protsenti, lisaks lubas lennufirma maksta ühekordset lisatasu.

Palgakokkulepe on sõlmitud 21 kuuks.

Verdi kinnitas, et nad lõpetavad ööl vastu esmaspäeva alustatud streigi, mille tõttu on tühistatud sadu lende.

Aktsiooni korraldanud teenindussektori ametiühing Verdi nõudis töötajatele 9,8-protsendilist palgatõusu, kuid Lufthansa pakkus 6,7-protsendilist kasvu kahes osas.

Lufthansa esindaja Peter Schneckenleitner kinnitas, et normaalse lennugraafiku taastamine võtab aega umbes kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles