Kiirust ületavad autojuhid saavad trahvikviitungi Soome-Vene piiril

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tunnusmärgiga Lada Soomes
Vene tunnusmärgiga Lada Soomes Foto: SCANPIX

Soome maanteedel kihutavad Vene autojuhid ei pääse tulevikus kiiruskaamerast saadud trahvikviitungist, kirjutavad tänased Kagu-Soome ajalehed.


Ida-Soome liiklusturvalisuse keskus, piirivalve ja toll alustasid katsega, mille käigus edastatakse valvekaamerast saadud teave Niirala piiriületuspunkti, vahendas MTV3.

Ajalehed Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat kirjutavad, et liikluseeskirju rikkunud autojuht saab trahvikviitungi kätte Soome-Vene piiril.

Kviitungi üleandmine ei tähenda automaatselt seda, et juht rahatrahvi ka ära maksab. Vastavalt Soome seadustele võib aga maksmata trahvi pärast määrata viisakeelu.

Eelmisel aastal alustatud projekt sai tegelikuks alles tänavu veebruaris. Ametnikud on saanud piiril üle anda ka juba mitu trahvikviitungit.

Politseivalitsuse politseiuurija Heikki Ihalainen rääkis meediale, et suurimad liiklustrahvidega seotud probleemid puudutavad venelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles