Siberi vangla avas tee Hodorkovski vabastamist kaaluvale kohtuistungile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski..
Mihhail Hodorkovski.. Foto: AP / Scanpix.

Siberi eeluurimisvangla edastas reedel kohtule Venemaa endise kütusekontserni Jukos juhi Mihhail Hodorkovski iseloomustuse, dokument avab tee ärimehe ennetähtaegst vabastamist puudutavale arutelule, vahendab telekanali BBC venekeelne uudisteportaal.

Kohtunik Igor Falilejev, kes Hodorkovski vabastamist arutama hakkab, ütles täna ajakirjanikele, et istungi toimumisaeg määratakse kindlaks kohe pärast iseloomustuse kättesaamist.

Raadiojaama Ehho Moskvõ andmetel peab Jukose eksjuhi ennetähtaegse vabastamise küsimus kohtus arutlusele tulema hiljemalt 15. augustil.

Iseloomustus on istungile esitatavate dokumentide seas kohustuslik, samas pole selle sisu määrava tähtsusega, kuna viimane sõna on kohtul.

Ingodinski rajoonikohus, kus Hodorkovski taotlus arutlusele tuleb, saatis Tšitaa eeluurimisvanglale iseloomustuse nõude 23. juulil. Vanglal oli selle esitamiseks aega kümme päeva.

Ingodinski kohus tunnistas reedel osaliselt õigustatuks Hodorkovski advokaatide kaebuse ärimehe suhtes 2007. aastal algatatud kriminaalasja uurijate tegevuse suhtes.

Kohus tunnistas ebaseaduslikuks loendi puudumise kriminaalasja 16 köite sisu kohta, samuti mitteloetavate lehtede olemasolu kahes köites ning eeluurimise tähtaja pikendamisest teavitamata jätmise.

Hodorkovski on varem selgitanud, et kriminaalasja lehed köidetakse kohtule üleandmisel uuesti ning et loendi ja numeratsiooni puudumisel on vajalikku dokumenti võimatu kiiresti üles leida.

Samas lükkas kohus tagasi palve lisada kriminaalasja materjalidele mitmete Jukose valdusfirmale kuulunud ettevõtteid puudutavaid elektroonilisi infokandjaid raamatupidamise andmebaasidega, samuti tõrjus kohus Hodorkovski advokaatide süüdistuse, et uut kriminaalasja Hodorvkovski suhtes uuriti kahe aasta vältel salaja.

Hodorkovski taotles elektrooniliste andmebaaside kaasamist, kuna need tõestavad, et ta ei ole raha riisunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles