USA armee hoiatab naisi libasõdurite eest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee sõdur Afganistani Helmandi provintsis.
USA armee sõdur Afganistani Helmandi provintsis. Foto: Reuters / Scanpix

USA armee kriminaaljuurdlusstaap CID hoiatas, et välismaal teenivate Ühendriikide sõjaväelastena internetis esinevad kelmid üritavad heausklikelt ameerika naistelt raha välja petta.


Sõjaväeuurijatel on andmeid mitmetest juhtumitest, kus sellised libasõdurid on oma naisohvritega «romantilistesse sidemetesse» astunud ning nende «emotsioonidele ja patriotismile» rõhudes tuhandeid dollareid välja petnud, vahendas AFP.

Seejuures kasutavad petised sageli päris sõdurite andmeid - nende nimesid, auastmeid ja internetist leitud fotosid, et veenvam valeidentiteet luua. Pärast ohvri võrku mässimist paluvad kurjategijad naisel tavaliselt saata raha mõne vajaliku eseme või kojusõidupileti ostmiseks.

Sellised isikud lubavad uurijate sõnul «tõelist armastust, kuid lõpuks vaid murravad südameid ja pangaarveid» ning nad on head selles, mida nad teevad, tundes hästi Ameerika kultuuri. Sageli viivad petiste jäljed aga Aafrika riikidesse - enamasti Ghanasse, Angolasse ja Nigeeriasse.

USA armee uurijad hoiatasid seetõttu naisi, et nad oleksid ettevaatlikud suhtlemisel internetis inimestega, kes väidavad end olevat Ühendriikide sõjaväelased, eriti siis, kui jutt läheb transpordi- ja sidekulude või abiellumis- ja ravitasude maksmise peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles