Lõuna-Osseetia süüdistab Gruusiat kuue inimese tapmises

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Osseetias tapeti võimude väitel kuus inimest.
Lõuna-Osseetias tapeti võimude väitel kuus inimest. Foto: rian.ru

Gruusia separatistliku piirkonna Lõuna-Osseetia võimude väitel hukkus reedel Gruusia sõjaväelaste korraldatud rünnakus kuus ja sai haavata seitse inimest.

 
AFP teatel hukkusid Lõuna-Osseetia administratiivkeskuses Tshinvalis ja Satikari külas snaipri- ja miinipildujatules kolm rahuvalvajat, ülejäänud ohvrid olid tsiviilisikud.

Lõuna-Osseetia president Eduard Kokoikõ lubas «agressiivset ja vihast» vastust Gruusia alustatud rünnakule. Interfaxi andmetel võivad Lõuna-Osseetia võimud korraldada mobilisatsiooni.

Gruusia siseministeeriumi esindaja Šota Utiašvili lükkas ümber väite, nagu oleks nemad esimesena tulevahetust alustanud. Samuti kinnitas ta, et kokkupõrkest ei võtnud osa üldse riigi sõjaväelased vaid politseinikud.

Utiašvili sõnul õhkisid Lõuna-Osseetia sõjaväelased varem Gruusia politseiauto, milles sai vigastada kuus korratagajat.

Pinged Gruusia ja Lõuna-Osseetia tunnustamata vabariigi vahel on kasvanud paralleelselt Abhaasias toimuvaga ning piirkonnas on viimasel ajal toimunud mitmeid kokkupõrkeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles