USA häkker läheb 20 aastaks vangi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Gonzalez mõisteti mõisteti miljonite krediitkaartide andmete varguse eest 20 aastaks ja 1 päevaks vangi.
Albert Gonzalez mõisteti mõisteti miljonite krediitkaartide andmete varguse eest 20 aastaks ja 1 päevaks vangi. Foto: AFP / Scanpix

USA kohus määras sel nädalal kahe aastakümne pikkuse vanglakaristuse riigi ajaloo suurima krediitkaardiandmete varguse toimepanijale, mis näitab, et küberkurjategijatega enam nalja ei mõisteta.


28-aastane floridalane Albert Gonzalez sai erinevate jaekaubanduskettide arvutivõrkudesse häkkides kätte miljonite krediitkaartide numbrid ja nimed, vahendas AFP uudisteagentuur. Sama grupeeringuga oli seotud ka Sillamäelt pärit häkker Aleksandr «JonnyHell» Suvorov.

USA justiitsametnike sõnul oli see suurim krediitkaardiandmete vargus riigi ajaloos. Gonzalez tunnistas end süüdi eelmisel aastal, mis oli leevendavaks asjaoluks. Ka juhatas ta võimudele kätte paiga oma vanematekodu tagahoovis, kuhu ta peitis saagist miljon dollarit.

Samal ajal oli raskendavaks asjaoluks aga see, et ta töötas kuriteo toimepanemise ajal riigi palgal, aidates informaatorina salateenistusi internetivarguste uurimisel.

Gonzalez mõisteti föderaalkohtus süüdi kolmes erinevas süüasjas, kuid talle määratud karistused pandi kattuma - mees peab trellide taga istuma kokku 20 aastat ja 1 päeva ning vabanemise korral jääb ta kolmeks aastaks tugevdatud järelvalve alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles