Vene miilits tegi haarangu lasteaeda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilits operatiivautode juures
Vene miilits operatiivautode juures Foto: ITAR-TASS / Scanpix

NTV telekanali teatel tegi Jekaterinburgi miilits hiljuti haarangu ühte linna lasteaedadest, mis ärritas seal oma võsukesi hoidvaid lapsevanemaid ja kasvatajaid.


Miilitsa majanduskuritegude osakonnast kinnitati reidi korraldamist linna 250. lastepäevakodusse, et uurida kaebusi, nagu nõuaks selle direktor laste vastuvõtmise eest pistist, vahendas AFP.

Lasteaiatöötajad rääkisid telekanalile, et miilitsatöötajad ei lubanud lastel õue mängima minna ja kuulasid neid üle. Ka vihased lapsevanemad kurjustasid korravalvuritega, kes olevat nende pojad ja tütred ära hirmutanud.

«Neilt küsiti eesnimesid ja perekonnanimesid ja kes nende vanemad on... Lapsed meie kõige nooremast rühmast pidid vastama miilitsa majanduskuritegude osakonna küsimustele,» rääkis üks kasvatajatest Irina Šabanova reporterile.

250. lastepäevakodus oma noorimat poega hoidev jekaterinburglane Sergei Lobanov aga kurtis, et tema laps ei tahtvat juba terve nädala lasteaeda minna.

Uuralites asuva linna miilitsa majanduskuritegude osakonna ülem Sergei Kupratševits seevastu eitas väiteid, nagu oleks uurijad lapsi halvasti kohelnud. Tema sõnul ei sisenenud nad isegi lastele mõeldud ruumidesse hoones, vaid tegid kogu töö ära asutuse administratsiooni alal.

Vene miilitsa suunas on viimastel kuudel lennanud palju süüdistusi seal lokkava jõhkruse ja korruptsiooni pärast ning alles loetud nädalate eest süüdistati Jekaterinburgi korravalvureid ühe 62-aastase klassikalise muusika pianisti läbipeksmises ja röövimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles