Transnistria kuulutas välja eriolukorra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutused Moldovas.
Üleujutused Moldovas. Foto: AFP / Scanpix

Moldova separatistliku Transnistria piirkonna parlament kinnitas laupäevasel erakorralisel istungil president Igor Smirnovi seadluse eriolukorra väljakuulutamisest tunnustamata vabariigis.

Vastavalt seadlusele, mille president allkirjastas juba 28. juulil, kuulutati tulvadest kannatada saanud asulates, kaasa arvatud pealinnas Tiraspolis 9. augustini välja eriolukord, mis annab võimudele õiguse piirata inimõigusi ja vabadusi, teatas Interfax.

Eriolukorra kehtestamisest on kavas teavitada mitmeid rahvusvahelisi organisatsioone, kaasa arvatud ÜRO, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon(OSCE) ning Euroopa Liit.

Samuti võtsid Transnistria seadusandjad vastu otsuse paluda abi Venemaalt.

Parlamendi spiiker Jevgeni Ševtšuk ütles ajakirjanikele, et pöördumine Venemaa riigiduumale, milles palutakse kiire finantsabi osutamist, saadetakse ära laupäeval või pühapäeval.

Erakorralisel parlamendiistungil, millest lisaks seadusandjatele võtsid osa ka valitsuse liikmed, prokuratuuri ja kohtuvõimude esindajad, samuti kohalike omavalitsuste juhid, tutvustas Smirnov esialgset infot tuvakahjude kohta.

Esialgsetel andmetel tekitasid tulvad kahju umbes 13,5 miljoni dollari ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles