Šveitsi piirilinna vapustas suur kasiinorööv

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kasiino kaardilaud..
Pildil on kasiino kaardilaud.. Foto: Peeter Langovits.

Maskides mehed tungisid ööl vastu tänast Šveitsi piirilinnas Baselis suurde kasiinosse ja röövisid sealt tulirelvadega ähvardades sadu tuhandeid franke.


Prokuratuuri info kohaselt saabusid kümmekond röövlit Grand Casino juurde kahes autos veidi pärast kella nelja kohaliku aja järgi. Nad murdsid ukse sepavasaraga maha ning olid relvastatud automaatide ja püstolitega, vahendas

BBC News

.

Prantsuse keeles kõnelnud jõuk kamandas kasiino sajad kliendid ja töötajad põrandale ning tühjendas kassad. Esialgsete teadete kohaselt ei pääsenud nad varakambrisse, ehkki tulistasid selle ukse pihta.

Keegi vigastada tõsiselt röövi käigus ei saanud. Kergemaid vigastusi said mõned töötajad ja kliendid kergemalt kannatada ründajate toorutsemise tõttu.

Tundmatud kurjategijad põgenesid seejärel kiiresti oma autodega, mis nägid välja hõbedaste Audide moodi ja kandsid Prantsuse numbrimärke.

Šveitsi-Prantsuse-Saksamaa piiril asuvast linnast sõitsid nad võimude teatel Prantsusmaa poole. Seni pole politsei jälitustegevust edu saatnud.

Baseli kasiinorööv meenutab märtsi alguses Berliinis juhtunut, kui püstoli ja matšeetega relvastatud röövlid tungisid suurele pokkeriturniirile ning lahkusid sealt 240 000 euro suuruse summaga, mis oli peaauhinnaks.

Saksa võimude teatel on praeguseks arreteeritud viis kahtlusalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles