Paavsti populaarsus on madalseisus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: AP/Scanpix

Katoliku kiriku juht Joseph Ratzinger ehk paavst Benedictus XVI on oma ametiaja sügavaimasse kriisi jõudnud.

Seda katoliku kiriku aina paisuva pedofiiliaskandaali tõttu, kirjuatb AFP.

82-aastane paavst sõnas, et usk aitab tal probleemide ja kriitikaga toime tulla.

Saksamaa väljaande Stern küsitlus näitas, et ainuüksi selle aasta veebruaris kahanes paavsti populaarsus 38 protsendilt 24 protsendile.

Katoliku kiriku oma aga kahanes 29 protsendilt 17 protsendini.

Laste seksuaalse ärakasutamisega seotud skandaalide avalikuks tuleku tõttu on arvatud, et paavst võib kaaluda tagasi astumist. Kuid asjatundjate hinnangul seda siiski ei juhtu.

Katoliku kiriku preestritega seotud pedofiiliaskandaale on avalikkusse jõudnud mitmes riigis. Viimasel ajal on paavst Benedictus XVI ka ise otsese kriitika osaliseks saanud selle tõttu, et Saksamaal piiskop olles pigistas ta selliste juhtumite puhul silma kinni.

Paavst sõnas, et tal on «julgust mitte tähele panna kitsarinnaliste kuulujutte».

Ta jätkas, et «mõnikord võib inimene vajuda lausa põrgusse ning uppuda oma pattudesse».

Vatikani raadio kinnitusel näitas palmipuudepüha missal öeldu seda, mida katoliku kirik tunneb praegusel raskel ajal pedofiiliaskandaalis olles.

Austria katoliku kirik sõnas, et sealseid skandaale uurib kirikuväline komitee.

Viini peapiiskop Christoph Schönborn lausus, et sõltumatute asjatundjate palkamisega püütakse tagada uurimise objektiivsus.

Šveitsi president Doris Leuthard nõudis pedofiiliapreestrite musta nimekirja panemist, et nad enam ei saaks lastega tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles